BENARKAH JIN AKAN MEMPERKOSA WANITA SETIAP MALAM? TAK SANGKA INILAH JAWAPAN USTAZ AHMAD DUSUKI.Sedarkah Anda Setiap Malam Wanita Di Perkosa Oleh Jin | Seorang imam Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani berkata, dalam setiap tubuh manusia ada jin dan makhluk halus itu sentiasa berusaha mempengaruhi kita mengikut telunjuk mereka.

Pendakwah bebas lulusan Universiti Al-Azhar itu berkata, ramai manusia tidak menyedari tindak-tanduk mereka sentiasa menjadi perhatian jin.

Jin sebenarnya suka memikat manusia, terutama wanita yang suka bersolek dan gemar berpakaian mendedah aurat,dan seksi,Menurut Ustaz Dasuki lagi, jin tidak akan datang mengacau seseorang itu melainkan ia sudah terpikat.

“Bila sudah berkenan, jin akan berusaha memasuki tubuh orang yang dia suka dan terus bersarang di dalamnya,?tambahnya.

Lazimnya, kata beliau, jin memilih manusia yang lemah semangat dan tidak mempunyai pendinding diri untuk dipikat.

“Manusia yang sudah lupa Allah dan menjauhi Al Quran tidak lagi mempunyai pendinding diri dan sebab itu mudah dipengaruhi jin,” tambahnya.

Manurut Ustaz Dasuki lagi, jin menyusup masuk ke dalam tubuh manusia dengan berbagai cara, antaranya diminta manusia sendiri sama ada sedar atau tidak. Lebih malang lagi, katanya, manusia sendiri menggunakan khidmat jin sebagai khadamnya untuk melakukan pengkhianatan kepada orang lain.

Ustaz Ahmad Dusuki menyatakan 18 sebab jin merasuk manusia, iaitu:

Apabila manusia meringankan solat dan tidak mentaati perintah Allah.Terdapat alat muzik atau alat melalaikan didalam rumahMeninggikan suara dalam bilik airMenangis dan merintih sebelum tidurMembuang air panas ke dalam bilik airMelompat tinggi tanpa membaca BismillahMemasuki tempat gelap yang ditinggalkanPerasaan terlalu takut dan terlampau gembira, seperti ketawa berlebihanSelalu bertengkar suami isteriTerlampau marahMengikut hawa nafsuTerdapat gambar lukisan manusia dan anjing di dalam rumahTerdapat lambang salib pada lantai, sejadah atau langsirMenghadiri majlis yang melekakan tanpa menyebut kalimah AllahPerempuan suka bersolekBerlaku sihir perjanjian di antara jin dan tukang sihirJin jatuh cinta pada manusiaSuka membaca buku cerita hantu dan buku berunsur sihir.

Beliau juga memberikan beberapa tanda manusia dirasuk jin, antaranya sukar tidur malam, hati berdebar-debar terutama pada waktu senja atau perasaan resah tidak menentu.

Mimpi berulang mengenai perkara yang menakutkan seperti melihat anjing hitam, kucing, ular, manusia pelik, dibawa ke kubur atau diusung ke tempat mengerikan juga dikaitkan dengan gangguan jin.

Selesema berpanjangan juga dikaitkan dengan gangguan makhluk halus selain malas berzikir dan solat,?katanya.

Selain itu, manusia dirasuk jin merasa sakit pada sesetengah anggotanya tapi sukar dikesan oleh doktor.

Lain lain tanda ialah pening berpanjangan terutama pada waktu senja, otak lemah, tidak sedar diri serta telinga berdesing atau mendengar kata-kata suruhan tertentu.