About

Assalamualaikum WBT!

Selamat datang ke laman Ilmu Alam blog laman perkongsian motivasi Islamik yang ingin berkongsi segala maklumat berkaitan dengan keagamaan dan isu yang berkaitan dengan niat untuk membimbing diri sendiri dan sesiapa saja yang ingin berubah ke arah kebaikan.

Hapuskanlah segala kesedihan di hati, pujuklah diri kita sendiri, ubatilah luka dan kecewa di hati dengan mendekatkan diri kepada Allah SWT kerana Dialah segalanya dalam kehidupan kita. Hidup dan mati kita adalah hanya keranaNya.

Jika tiada ilmu di dada, marilah sama-sama kita mencarinya, mendapatkannya dan mengamalkannya dengan kerelaan dan keikhlasan hati untuk berubah, insya Allah, pastinya usaha kita itu akan berhasil jika ada kemahuan, keinginan berserta usaha mencari pahala dan kebaikan untuk dunia dan akhirat.

Semua perkongsian di laman ini, kebanyakkan dari sumber-sumber yang dinyatakan berserta kajian daripada penulis-penulis yang bertugas untuk kongsikan semua informasi keagamaan dan artikel berkaitan untuk anda semua.

Jika terdapat sebarang kesilapan dan kesalahan, sudilah kiranya anda menghubungi kami di ruangan contact untuk membetulkan kesilapan itu. Sesungguhnya kami juga manusia biasa yang sering membuat kesilapan tanpa disedari.

Semoga perkongsian di laman ini sedikit sebanyak dapat membantu anda mendapatkan ilmu pengetahuan dan sebaiknya amalkanlah apa yang anda pelajari di sini. Sebarkanlah kepada mereka yang memerlukan kerana menyampaikan ilmu juga mendapat ganjaran yang besar daripada Allah SWT. Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik dan hidup dalam penuh keberkatan Allah SWT.

Salam Ukhuwah,
Ismal