Doa Pengasih Ayat Al-Quran (Suami Isteri & Lelaki Perempuan)

doa pengasih paling kuat

Jika anda ingin dikasihi, disayangi dan dicintai oleh kekasih, lelaki, perempuan, suami atau isteri, sebaiknya amalkan doa pengasih dari ayat-ayat Al-Quran yang telah terbukti paling berkesan dan sangat mujarab walau dalam jarak jauh atau pun dekat.

Biasanya ayat pengasih yang paling kuat atau yang paling power adalah surah Yusuf yang boleh dianggap sebagai raja ilmu pengasih. Walau bagaimanapun, masih banyak ayat dan doa pengasih ayat Al-Quran yang boleh kita amalkan.

Jika anda inginkan seseorang itu menyayangi atau mencintai anda sepenuh hati, amalkan doa pengasih dan jauhi dari menggunakan minyak pengasih, minyak cenuai, minyak buluh perindu atau apa saja benda yang boleh menjadi syirik jika digunakan. Insya Allah, impian itu pasti tercapai sekiranya anda mengamalkannya.

Amalan sihir atau ilmu pengasih yang tidak menggunakan ayat Al-Quran adalah syirik serta berdosa besar. Janganlah anda mengamalkan syirik kerana itu semua akan membinasakan diri anda sendiri. Ilmu pengasih yang mujarab dan terbaik adalah ayat suci Al-Quran dan salah satu daripadanya doa pengasih Nabi Yusuf.

Doa Pengasih Jarak Jauh


ayat pengasih untuk memikat perempuan

Surah Al-Ghafir Ayat 60

Sebelum anda berdoa dengan menggunakan doa pengasih atau sebarang ayat pengasih lain yang diambil daripada Al-Quran, adalah sebaiknya anda mengamalkan bacaan ayat daripada surah Al-Ghafir ayat 60 ini terlebih dahulu.

Apa yang penting anda wajib tahu adab-adab berdoa serta disusuli dengan selawat kepada Rasulullah SAW dan bacalah apa saja doa-doa yang memuji-muji Allah Taala kemudiannya berdoalah dengan doa-doa pengasih yang dikongsikan.

doa pengasih jarak jauh paling berkesan


Surah Al-Isra' Ayat 82

Selain surah Al-Ghafir ayat 60, anda juga boleh mengamalkan bacaan ayat daripada surah Al-Isra' ayat 82. Bacalah ayat ini selepas surah Al-Ghafir seterusnya boleh membaca doa-doa pengasih tersebut yang dikongsikan di bawah.

ayat pengasih untuk kekasih


Surah Yusuf Ayat 4

Surah Yusuf Ayat 4 ini bukan saja digunakan sebagai doa pengasih malahan khasiat dan kelebihan surah ini sangat banyak. Antaranya akan disayangi dan dicintai oleh sesiapa saja, wajah akan berseri-seri serta muka akan sentiasa manis dipandang orang.

Cara untuk mengamalkan doa ini adalah dengan sentiasa membaca surah Yusuf ayat 4 ini setiap kali selepas solat atau untuk kesan yang lebih cepat dibacakan di hadapan kekasih, suami atau isteri dan sesiapa saja yang anda mahu disukai.

Anda tidak perlu membaca dengan nada yang kuat, cukuplah sekada membaca doa pengasih ini di dalam hati dan setelah selesai membacanya, dihembuskan secara perlahan-lahan ke arah wajahnya. Insya Allah, anda akan disayangi sesiapa saja termasuk majikan tempat bekerja dan sebagainya.

ilmu penunduk paling kuat


Surah Yusuf Ayat 4 Rumi

Idz Qaala Yuusufu Li Abiihi Yaa Abati Inni Ra Aitu Ahada’ Asyara Kaukabauw Wasy Syamsa Wai Qamara Ra aituhum Lii Sajidin.

Surah Yassin Ayat 36

Kelebihan surah Yassin ayat 36 ini juga sangat mustajab untuk mereka yang ingin dicintai orang lain dan juga boleh digunakan untuk dipertemukan jodoh dengan cepat. Surah ini menerang bagaimana kehidupan atau kejadian di dunia ini dijadikan berpasang-pasangan.

Walau bagaimanapun, ayat pengasih ini amat sesuai diamalkan oleh mereka yang belum berkahwin seperti ditujukan kepada kekasih dan lelaki atau perempuan yang ingin anda dekati.

Cara untuk amalkan doa pengasih ini adalah dengan membaca ayat ini, seterusnya berdoa dan hembuskan dan sapu pada wajah setiap pagi sebelum keluar daripada rumah. Anda disarankan tidak meninggalkan ibadah lain jika ingin dimakbulkan Allah dengan cepat.

doa pengasih nabi yusuf yang mujarab


Surah Yassin Ayat 36 Rumi

Subhaanalladzii khalaqa lazwaaja kullahaa mimmaa tunbitul ardhu wamin anfusihim wamimmaa laa ya'lamuun.

Surah Al-Hujurat Ayat 13

Surah Al Hujurat juga mempunyai kelebihan yang tersendiri, ia bukan saja untuk kasih sayang malahan dapat mengelakkan daripada gangguan jin serta amat baik untu wanita yang sedang mengandung.

Amalkanlah surah ini dengan kerap, insya Allah hajat dan niat anda akan tercapai. Syaratnya, anda harus amalkan dan tidak mengabaikan solat lima waktu berserta ibadah-ibadah lain yang amat disukai Allah SWT.

doa pengasih jarak jauh lelaki perempuan


Surah Al-Hujurat Ayat 13 Rumi

Yaa ayyuhaa alnnaasu innaa khalaqnaakum min dzakarin wauntsaa waja'alnaakum syu'uuban waqabaa-ila lita'aarafuu inna akramakum 'inda allaahi atqaakum inna allaaha 'aliimun khabiirun.

Baca : Doa Untuk Kebahagiaan Keluarga

Surah Ali-Imran Ayat 31

Surah Ali Imran ayat 31 ini juga adalah doa pengasih supaya kita akan dikasihi dan disayangi oleh sesiapa saja seperti suami, isteri, anak-anak, saudara mara, jiran-jiran, rakan-rakan, orang-orang bawahan, bos atau majikan dan sebagainya yang berkaitan.

Sesiapa yang mengamalkan Ayatul Mahabbah ini pasti akan dicintai dan dikasihi oleh pasangan, kaum kerabat, majikan dan sesiapa saja yang anda inginkan akan menyukai dan senang dengan diri anda jika diamalkan dengan betul.

Cara untuk mengamalkan surah Ali Imran ayat 31 ini adalah dengan membaca surah ini sebanyak yang boleh selepas selesai menunaikan solat lima waktu. Amalkanlah setiap hari, insya Allah, kasih sayang akan terus kukuh dan erat serta dicintai dan disayangi.

doa kembalikan kasih sayang suami dan isteri


Surah Ali-Imran Ayat 31 Rumi

Qul in kuntum tuhibbunAllah fattabi'uni yuhbibkumulLah wa yaghfir lakum zunubakum waallahu ghafu-run rahiim.

Surah Ali-Imran Ayat 14

Surah Ali Imran ayat 14 ini perlu diamalkan sebanyak 10 kali setiap hari supaya sesiapa sahaja yang memandang anda akan jatuh kasih, suka atau sayang. Ia juga boleh digunakan untuk mencari jodoh agar dipercepat dengan segera.

Cara mengamalkan doa pengasih surah Ali Imran ayat 14 adalah dengan membaca sambil membayangkan wajah orang yang anda impikan dan tipukan di tapak tangan lalu sapukan ke muka anda. Insya Allah, berkat amalan ini orang tersebut akan jatuh kasih dan sayang.

doa pengikat kasih sayang suami isteri


Surah Ali-Imran Ayat 14 Rumi

Zuyyina linna sihubbush shahawa timinan nisa iwalbani nawalqana tiiril muqantaroti minazzahabi walfiddati walkhoi lilmusawwamati wal an a' miwal harth, zhalika mata ulhayatiddunya, wallahu indahu husnul maab.

Semoga perkongsian doa pengasih pengikat kasih sayang suami isteri, kekasih, majikan atau bos, anak-anak dan sebagainya ini akan membantu anda mencapai impian yang selama ini anda inginkan. Amalkanlah dengan ikhlas dan betul berserta solat lima waktu. Insya Allah. Semoga bermanfaat. - ilmualam.com